celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Anna Faris

        Anna Faris (ur. 29 listopada 1976 w Baltimore) - aktorka amerykańska. Popularność zdobyła dzięki rolom w komediach z cyklu Straszny film, grała również w takich filmach jak Między słowami (reż. Sofia Coppola) czy Tajemnica Brokeback Mountain (reż. Ang Lee). Prywatnie żona aktora Bena Indra.

Wychowała się w Seattle w stanie Waszyngton. Rodzice Faris, Jack i Karen Faris, przekonali się o talencie swojej córki, gdy miała 9 lat i zagrała w przedstawieniu w Seattle Repertory Theater. Po ukończeniu szkoły średniej w Edmonds, Anna dostała się na studia literatury angielskiej w Waszyngtonie, co jakiś czas wyjeżdżała do Londynu. Mimo debiutu na ekranie w 1991 roku, pierwszą znaczącą rolę zagrała dopiero osiem lat później, w filmie niezależnym Zaułek kochanków. Przełom w jej karierze nastąpił rok później, gdy na ekrany kin weszła pierwsza część cyklu Straszny film - parodii horrorów, w którym zagrała główną rolę. Kreacja ta przyniosła jej sławę i popularność wśród młodych widzów na całym świecie.

Filmografia:
2008: Straszny film 5 - Cindy Campbell
2006: Moja super eksdziewczyna - Hanna Lewis
2006: Straszny film 4 - Cindy Campbell
2005: Tajemnica Brokeback Mountain - LaShawn Malone
2003: Między słowami - Kelly
2004 :Friends - Erika
2003: Straszny film 3 - Cindy Campbell
2002: Gorąca laska - April Thomas
2001: Straszny film 2 - Cindy Campbell
2000: Straszny film - Cindy Campbell
1999: Zaułek kochanków - Jannelle
1991: Deception: A Mother's Secret - Liz
 
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*