celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Alanis Morissette

         Alanis Nadine Morissette (ur. 1 czerwca 1974 w Ottawie, Kanada) - kanadyjska piosenkarka, autorka tekstów oraz także aktorka. Instrumenty: harmonijka, klawisze, flet, gitara. Jej niezwykłe uzdolnienia muzyczne widoczne były od najmłodszych lat. Już jako siedmiolatka tańczyła w zespole baletowym. Śpiewać zaczęła rok później, zainspirowana Olivią Newton-John i George'em Michaelem. Gdy miała 9 lat napisała swoją pierwszą piosenkę.
 
Dyskografia:
Alanis (album wydany tylko w Kanadzie (1991)
Now Is the Time (album wydany tylko w Kanadzie) (1992)
Jagged Little Pill (1995)
Supposed Former Infatuation Junkie (1998)
MTV Unplugged (1999)
Under Rug Swept (2002)
Feast On Scraps (2002)
So-Called Chaos (2004)
Jagged Little Pill Acoustic (2005)
The Collection (2005)

Najbardziej znane piosenki:
"You Oughta Know" (Jagged Little Pill)
"Hand In My Pocket" (Jagged Little Pill)
"Ironic" (Jagged Little Pill)
"You Learn" (Jagged Little Pill)
"Head Over Feet" (Jagged Little Pill)
"Uninvited" (City Of Angels Soundtrack)
"Thank U" (Supposed Former Infatuation Junkie)
"Unsent" (Supposed Former Infatuation Junkie)
"So Pure" (Supposed Former Infatuation Junkie)
"Joining You" (Supposed Former Infatuation Junkie)
"That I Would Be Good" (MTV Unplugged)
"Still" (Dogma Soundtrack)
"Hands Clean" (Under Rug Swept)
"Precious Illusions" (Under Rug Swept)
"Everything" (So-Called Chaos)
"Eight Easy Steps" (So-Called Chaos)
"Crazy" (The Collection)
"Wunderkind" (Narnia Soundtrack)
 
Filmografia:
Borderline High (1992)
Dziewczyna z przymusu (Anything for Love, 1993)
Alanis T.V. (1999) j
Dogma (1999) jako Bóg
Music in High Places (2000)
Jay i Cichy Bob kontratakują (Jay and Silent Bob Strike Back, 2001)
Come Together: A Night for John Lennon's Words and Music (2001)
Alanis Morissette: Feast On Scraps (2002)
100 Greatest Videos (2003)
De-Lovely (2004) jako Wykonawczyni "Let's Do It, Let's Fall In Love"
Alanis Morissette: We're with the Band (2004)
Degrassi: The Next Generation - Jay and Silent Bob do Degrassi (2005)
American Express Jam Sessions (2005)
Reżyser teledysków - Stephane Sednaoui (The Work of Director Stéphane Sednaoui, 2005)
Zostańmy przyjaciółmi (Just Friends, 2005)
Fuck (2005)
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*