celebrities - gwiazdy


  home aktorki aktorzy piosenkarki muzycy modelki modele linki  



xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych






Al Pacino

            Urodził się w rodzinie włoskich emigrantów w Nowym Jorku - ( 1940-04-25 ) znany jako Al Pacino. Pacino należy do najwybitniejszych aktorów amerykańskich. 18 października 1997 r. otrzymał swoją gwiazdę na hollywoodzkim Walk Of Fame. Dwa lata później magazyn "Empire" przyznał mu miejsce na liście 100 najważniejszych ludzi w dzisiejszej kinematografii. Laureat licznych wyróżnień, nagród i nominacji, w tym 8 do Oscara (statuetkę odebrał raz), 5 do nagrody Brytyjskiej Akademii Filmowej (otrzymał ją 2 razy) oraz 13 do Złotego Globu (wygrał 2 razy).
 
Filmografia:
Me, Natalie (1969)
Panic in Needle Park (1971)
Ojciec chrzestny (1972, The Godfather) jako Michael Corleone
Scarecrow (1973)
Serpico (1973)
The Godfather: Part II (1974)
Dog Day Afternoon (1975)
Bobby Deerfield (1977)
...And Justice for All (1979)
Cruising (1980)
Author! Author! (1982)
Scarface (1983)
Revolution (1985)
The Local Stigmatic (1989) (także jako reżyser i producent)
Sea of Love (1989)
Dick Tracy (1990)
The Godfather: Part III (1990)
Madonna: Truth or Dare (1991) (film dokumentalny)
Frankie and Johnny (1991)
Glengarry Glen Ross (1992)
Scent of a Woman (1992)
Carlito’s Way (1993)
Jonas in the Desert (1994) (film dokumentalny)
Two Bits (1995)
Heat (1995)
City Hall (1996)
Looking for Richard (1996) (film dokumentalny – także jako reżyser i producent)
Pitch (1997) (film dokumentalny)
Donnie Brasco (1997)
Adwokat diabła (1997, The Devil’s Advocate)
The Insider (1999)
Any Given Sunday (1999)
Chinese Coffee (2000) (także jako reżyser)
Insomnia (2002)
S1m0ne (2002)
People I Know (2002)
Rekrut (2003, The Recruit)
Gigli (2003)
Anioły w Ameryce (2003)
The Merchant of Venice (2004)
Two for the Money (2005)
88 Minutes (2006)
 

Zdjęcia:

 
 


Home  |  Celebrities  |  Gwiazdy  |  Aktorki  |  Aktorzy  |  Piosenkarki  |  Muzycy  |  Modelki  |  Modele  |  Linki


celebrities * gwiazdy * aktorki * zdjęcia * aktorzy * modelki * modele * piosenkarki * muzycy * sportowcy * biografie

>>>   www.Celebrities.gwiazdy.org - All Rights Reserved 2006   <<<

Katalog Stron SEO

BIG TOP Lista Stron Internetowych

pozycjonowanie



Super Serwis SMS - wszystko dla komórek

Super Serwis SMS - Najtańsze, Darmowe, Free


Pierwszy polski TOP Serwis SMS !!!

Pierwszy TOP Serwis Wszystko na SMSa ! Logo, Dzwonki, Polifonia, Tapety, Gry Java


xxxpasswords.pl

Hasła i Kody do Najlepszych Stron Erotycznych


TOP Lista Stron Internetowych !!!

Największa Top Lista Stron Internetowych !!!


**********
*****
*